Gevoerde raamdecoratie in de slaapkamer

Dat heeft zoveel voordelen!

Als er een plek in huis is waar het op commando donker moet zijn en blijven, dan is het wel de slaapkamer. Uitslapen als je dat wilt, warmte buiten houden als je dat wilt, of teveel geluid… het kan als je kiest voor gevoerde raamdecoratie.

Goede nachtrust

Een goede nachtrust is zo belangrijk. Het kan het verschil maken tussen een goed en slecht humeur, tussen veel of weinig weerstand en tussen een uitgerust gezicht of een met wallen en kreukels. Reden genoeg dus om kritisch jouw slaapkamer te beoordelen. Helpt die mee aan jouw gezelligheid, gezondheid en goede looks? Is het antwoord nee, dan is het tijd voor snelle actie!

Te vroeg wakker worden

Iedereen heeft wel eens ergens geslapen waar je veel te vroeg naar je zin wakker wordt omdat het licht langs de gordijnen kiert. Of zelfs door de gordijnen heen schijnt. Als dat eens een keertje is, is het niet zo’n ramp. Is het elke ochtend omdat dat de situatie in jouw eigen slaapkamer is, dan is het een stuk minder prettig.

Gordijnen en vouwgordijnen laten voeren

Om te voorkomen dat het licht door de gordijnen heen schijnt, kies je voor dikke of gevoerde raamdecoratie. Niet alle gordijnstoffen zijn verduisterend, zelfs niet als ze van zichzelf heel dik zijn. Maar wel kan bijna elke gordijnstof gevoerd worden. Natuurlijk bij gewone gordijnen. Maar ook bij vouwgordijnen!

Voordelen van gevoerde gordijnen

Behalve licht sluiten gevoerde gordijnen ook geluid buiten. En ook dat is heel fijn als je wilt doorslapen of uitslapen ondanks geluiden van buiten. Maar gevoerde gordijnen hebben meer voordelen; ze houden de warmte buiten als het daar warm is. En ze isoleren als het bijvoorbeeld tocht of juist te koud is buiten. Met gevoerde gordijnen of vouwgordijnen maak je de slaapkamer dus een stuk aangenamer!

Combineer ze met transparante raamdecoratie

Gevoerde gordijnen zijn fijn voor je nachtrust, maar overdag wil je ze meestal toch wel openen. Zodat het daglicht en de frisse lucht naar binnen kan. Door ze te combineren met raamdecoratie van transparante stof, hinder je ongewenste inkijk en filtert je subtiel het zonlicht terwijl je wel gewoon naar buiten kunt kijken. Gevoerde vouwgordijnen bijvoorbeeld met transparante in-betweens. Of transparante Duette®Shades met gevoerde gordijnen. Maar ook jaloezieën met gevoerde gordijnen. Het zijn maar een paar voorbeelden van de talloze combinaties die gemaakt kunnen worden. Er is dus altijd wel iets dat past bij de stijl van jouw slaapkamer.

Soorten gordijnvoering

Gordijnvoering is er in een aantal variaties; van stoffen die een beetje tot geheel verduisteren. Welke het meest geschikt is, hangt onder meer af van de gordijnstof die gekozen wordt. Zo moet de krimptolerantie gelijk zijn. Je wilt immers niet dat bij een keer reinigen de voeringstof meer krimpt dan het gordijn zelf. Maar ook de gordijnplooi die je wilt, kan van invloed zijn. De voeringstof mag namelijk niet zo dik zijn, dat de plooi er niet meer mooi door valt. De interieurstylisten van Parket Floors weten precies wat mogelijk is, en zullen je hier ook goed in adviseren.

Advies voor gevoerde gordijnen in jouw slaapkamer?

Goed voor jezelf zorgen, betekent ook zorgen voor een goede nachtrust. Zonder teveel licht, zonder teveel lawaai en zonder teveel warmte of tocht in de slaapkamer. Dat regelt je dus met gevoerde gordijnen. Wil je weten wat mogelijk is voor jouw slaapkamer? Vraag het de woonspecialisten van Parket Floors. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en hebben verschillende voorbeelden die ze je graag laten zien. Maak snel een afspraak en ze staan voor je klaar.

Neem contact op

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook genteresseerd in deze blogs: