Contact

Safety matters. Brandvertragende raamdecoratie in uw interieur

Veiligheid staat voorop. Dit geldt ook voor ons aanbod in raamdecoratie. Vandaar dat wij een uitgebreid assortiment hebben met brandvertragende gordijnen en stoffen en vlamvertragende garens en coatings.

Brandvertragende gordijnen

Een speciale selectie van ons assortiment gordijnen en raamdecoratie bestaat uit brandvertragende producten. Zo vindt u bij de plissés, Duette® Shades, gordijnen, in-between gordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen, paneelgordijnen en de lamellencollectie een ruime keuze brandvertragende producten. Daarnaast zijn alle Toppoint Finesse en Scala jaloezieën brandvertragend.

Unieke Toppoint collectie brandvertragende stoffen

Toppoint heeft ook een unieke serie hoogkwalitatieve raamdecoratieproducten ontwikkeld die geweven zijn met permanent brandvertragende garens. Deze producten zijn perfect op elkaar afgestemd zodat ze ook goed gecombineerd kunnen worden. De raamdecoratie in deze serie is leverbaar in twee verschillende diktes en bestaat uit gordijnen, in-betweens, vouwgordijnen, plissés en rolgordijnen. De gordijnen, in-betweens en vouwgordijnen zijn mooi soepel terwijl de rolgordijnen en plissés juist stevig en strak gemaakt zijn. Deze brandvertragende collectie in raamdecoratie voldoet aan de Duitse norm B1 en aan de Franse norm M1. De gehele serie is leverbaar in vele kleuren.

Vlamvertragende garens en coatings

De permanent vlamvertragende vezels zoals de Trevira CS, zijn polyestervezels met een vlamvertragende werking. Deze vezels zijn permanent vlamvertragend dankzij de ingebouwde chemische structuur. De garens gebruikt voor deze gordijnstoffen zijn uit die vezels opgebouwd. Zelfs als u de gordijnstof zou wassen, behoudt hij zijn vlamvertragende werking. Daarnaast bestaan er niet-permanente vezels en wordt er gebruik gemaakt van een FR-coating. De niet-permanente vezels en de FR-coating zorgen er ook voor dat de stof brandwerend is. Deze eigenschap vermindert wel als de stof veel gewassen wordt, iets wat in de praktijk echter niet gebeurt.Brandvertragende producten: