Kindveilige raamdecoratie

Niets is zo belangrijk als de veiligheid van uw kind. Vandaar dat al onze raamdecoratie producten voldoen aan de Europese CEN normen (EN13120, EN16433, EN16434). Raamdecoratie kan namelijk een gevaar vormen voor jonge kinderen met alle gevolgen van dien. Er zijn daarom per product accessoires toegevoegd om de bedieningskoorden en bedieningskettingen buiten het bereik van kinderen te houden.

Een kindveilige lengte voor de bedieningskoorden

De accessoires kunnen aan de muur bevestigd worden, waardoor de koorden en kettingen veilig zijn opgeborgen. De montagehoogte ( de hoogte gemeten van de vloer tot aan de bovenkant waar het product komt te hangen ) is voor de kindveiligheid ook van belang. Doordat u de montagehoogte opgeeft bij uw bestelling, berekenen wij voor u de kindveilige lengte van de koorden en kettingen. Want ook voor de bedieningslengte geldt een specifieke regelgeving, deze wordt hieronder verder toegelicht. Daarnaast zijn onze producten voorzien van verdere veiligheidsonderdelen waarmee andere risicofactoren worden uitgesloten.

Regelgeving bedieningslengte

De bediening kan aan de hand van een kettingbediening/koordbediening, het veiligheidsonderdeel bestaat dan uit een kettingspanner/koordkikker. Indien het product groter is dan 250 cm en de montagehoogte bekend is, zal de bedieningslengte berekend worden door 150 cm van de montagehoogte af te halen. Indien de montagehoogte niet bekend is, zal de hoogte van het product genomen worden minus 150 cm Indien het product kleiner dan 250 cm is en de montagehoogte bekend is, zal de bedieningslengte berekend worden door 150 cm van de montagehoogte af te halen. Indien de montagehoogte niet bekend is, zal de hoogte van het product genomen worden minus 100 cm.Producten die veilig zijn voor kinderen:
Contactformulier
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.