Contact

Vaste raamhorren voor een kunststof, aluminium of houten raam


Vaste raamhorren worden toegepast bij naar binnen draaiende ramen (draaikiep ramen). Bang dat het kozijn beschadigd raakt hoeft u niet te zijn. Het materiaal van het kozijn bepaalt namelijk hoe de hor geplaatst wordt. Afhankelijk van het type kozijn wordt er bij de bevestiging gebruik gemaakt van RVS-haakjes of veerpennen. Wil je een hor die toch deels open kan, bijvoorbeeld om een dekbed te luchten? Laat de hor dan monteren met roestvrijstalen verende pennen, zodat de hor kan scharnieren.

Vaste raamhorren voor kunststof en aluminium ramen

Bij kunststof en aluminium ramen wordt de hor in of tegen het raam vastgezet door een combinatie van roestvrijstalen haakjes. Hierdoor hoeft er in het kozijn niet geboord te worden. Een subtiele borstelafdichting zorgt voor de afsluiting en voorkomt beschadigingen aan het kozijn.

Vaste raamhorren voor houten ramen

Bij houten ramen daarentegen wordt een hor toegepast die in de raamsponning wordt plaatst. Hiervoor worden kleine gaatjes geboord en zijn ze voorzien van roesvrijstalen hulzen om het hout te beschermen. Edelstalen verende pennen grijpen in deze hulzen waardoor de hor op zijn plaats blijft. Een borstelafdichting zorgt daarnaast voor een perfecte afsluiting en voorkomt beschadigingen aan het kozijn.

Vaste raamhorren voor houten draaikiep ramen (naar binnendraaiend)

In houten draaikiepramen wordt de hor geplaatst met roestvrijstalen verende pennen. In het kozijn worden kleine roestvrijstalen huisjes geplaatst die de hor op zijn plaats houden. Bij het luchten van bijvoorbeeld een dekbed hoeft de hor niet uit een raam te worden gehaald maar kan deze scharnieren op de bovenste pennen.

Een Toppoint inzet hor als alternatief

Toppoint heeft ook in haar basic programma een vaste hor voor ramen die eveneens voor een goede afdichting zorgt. Voordeel hiervan is een wat gunstigere prijs, waarbij het wel kan voorkomen dat het raam zwaarder zal sluiten. Dit systeem heeft geen borstelafdichting.

Transpatec® of pollenwerend gaas voor uw vaste raamhorren

Alle modellen zijn standaard leverbaar met grijs en antraciet gaas. Optioneel kan gekozen worden voor het zeer transparante en goed ventilerend Transpatec® gaas. Speciaal voor mensen met een pollenallergie heeft Toppoint diverse soorten pollenwerend gaas in haar programma.

De voordelen van een vaste raamhor op een rij

  • Vaste raamhorren zijn de beste oplossing voor ramen die naar binnen open gaan (draaikiep ramen).
  • Vaste raamhorren zijn voorzien van een soepele sluiting.
  • Vaste raamhorren worden voorzien van een aluminium hor frame.
  • Vaste raamhorren zijn geschikt voor kunststof, aluminium of houten ramen.
  • Vaste raamhorren kunnen in een vijftal profielkleuren voorzien worden.
  • Vaste raamhorren zijn ook mogelijk bij extra grote ramen.
  • Vaste raamhoren worden afhankelijk van het type kozijn voorzien van RVS-haakjes of veerpennen.

Contactformulier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.